Automotif

Model Lada 4X4 2020 Yang Baharu

Rancangan Togliatti untuk memulakan pengeluaran bersiri Lada 4X4 yang dikemaskini kepada model 2020 pada akhir 2019 – awal 2020. Asasnya adalah konsep Visi, yang, sebenarnya, membuat bunyi di Pameran Motor Moscow 2018.

Sukar untuk mengatakan sama ada ini merupakan demonstrasi generasi kedua – berkaitan SUV ini dengan penggantian generasi dan nama-nama pada umumnya, “semuanya rumit.” Tetapi, bagi para peminat sebenar kenderaan serba-nyata ini dalam badan SUV, secara amnya, ini tidak begitu penting. Walaupun AvtoVAZ menegaskan dalam siaran mereka bahawa ini masih merupakan generasi kedua Lada 4X4.

Sudah tentu nampaknya Niva lama yang diperbaiki walaupun dengan tangan bengkok dengan bantuan gunung dan ibu dalam beratus-ratus kilometer dari tamadun.

Ini adalah kereta yang sangat bergaya dan spektakuler dengan mana ia tidak memalukan untuk memasuki pasaran eksport dan berjaya bersaing dengan rakan sekelas di dalam negeri. Walau bagaimanapun, kami tidak akan menyeksa anda lagi dan akan memperkenalkan anda kepada Lada 4X4 baru!

Bahagian luar dan pembinaan

Soplatform dengan kemas kini Renault Duster (arkitektur CMFB-LS) baru akan menerima reka bentuk yang lebih agresif dengan garis sayap yang sangat berotot dan hud besar. Mereka akan meletakkan diod murni, optik sempit yang bergaya, dan bumper hadapan sangat mengingatkan sama ada XRay, atau Vesta baru, dengan gaya berbentuk X mereka yang berbentuk, setem yang mendalam dan sangat tajam dan luka di bahagian belakang.

Dalam konfigurasi asas, mereka menjanjikan tayar 21 inci yang berkuasa. Benar, dalam penampilan sambungan genetik dengan pendahulunya telah hilang sepenuhnya, tetapi tidak ada orang yang akan bersedih atasnya.

Petunjuk untuk hibrid plug-in motor baru pada asalnya dirangka: satu sisi menetap direka untuk bahan api tradisional, dan melalui yang kedua, anda boleh mengenakan bayaran kepada kereta. Pintu belakang dibuka terhadap pergerakan.

Terjejas pendek membuatnya mungkin untuk bekerja dengan ketara pada kestabilan dan kebolehan bergerak kereta, dan pelepasan tanah yang mengagumkan – tanpa kesulitan untuk mengambil apa-apa halangan dan tahap kebolehlaksanaan.

Baru dalam peralatan dan dalaman

Di pedalaman sukan, kerusi pemandu dan penumpang depan dipisahkan oleh terowong yang tinggi. Bentuk roda stereng juga mengejutkan banyak: kini agak diratakan dari bawah dan dari atas. Ia bukan fakta, sudah tentu, yang sama akan dipelihara dalam versi bersiri, sebagai kebetulan, adalah kemunculan kerusi yang hebat, tetapi jika demikian, ia akan menjadi indah.Ads by optAd360

Di samping itu, terdapat satu set lengkap elektronik moden – dari sistem navigasi generasi kedua dan kawalan suhu dua hala, ke skrin sentuh besar dan papan pemuka maya.

Spesifikasi teknikal

Adalah menarik bahawa, walaupun terdapat perubahan yang ketara, kereta itu masih belum akhirnya menetap di kelas SUV – dari segi ciri, dimensi dan penampilannya, lebih dekat dengan Suzukovsky Jimny atau Vitara daripada yang lain. Pilihan kemas kini utama yang lain juga mengagumkan:

  • Enjin 122 hp dan 1.8 liter dengan eletropara;
  • Gearbox automatik;
  • perlindungan bawah;
  • panjang 4.2m.

Diharapkan pada masa yang sama mereka akan mengemas kini pickup berdasarkan Lada 4X4, serta versi khasnya yang lain, seperti roda jarak jauh dengan barisan tambahan kerusi atau diperkuat untuk meningkatkan keupayaan merentas desa. Adalah mungkin bahawa untuk lebih menjimatkan ekonomi promosi model di pasaran Amerika Selatan, ia akan dikumpulkan bukan sahaja di rumah, tetapi juga di Brazil.

Ingat bahawa Lada 4X4 adalah nama tengah asas Niva (VAZ-2121), bermula pada tahun 2006. Dan ia sentiasa menjadi SUV yang sangat dipercayai dan kompak dilengkapi dengan pemacu roda kenderaan kekal. Benar, berdasarkan perkembangan baru-baru ini dengan sentuhan badan pendukung, saya terpaksa mengucapkan selamat tinggal. Tetapi, sebenarnya, ini tidak buruk, kerana ia dapat meningkatkan keselamatan model.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button