Uncle Kentang

Our Event

Views Navigation

Event Views Navigation

Today

Aku & IKN !

Aku dan INSTITUT KANSER NEGARA  (IKN) sudah tidak dapat di pisahkan. Banyak hal yang aku pelajari di IKN yang tidak akan aku dapat di tempatan lain. Terima kasih INSTITUT KANSER NEGARA Putrajaya kerana menjemput aku sempana Tautan Kasih Aidilfitri 2024 pada : 30 April 2024 4-00ptg - 6.30ptg Ruang Legar Bilik Seminar Aras4 Akan aku […]

Terima kasih Tuan !

Walaupun sudah lama aku sudah pencen daripada Polis, semangat kepolisan tetap utuh di dalam diri aku. Akan ku usaha sebaik mungkin untuk mempertahankan undang-undang negara bersama pihak polis terutamanya bersama IPD Subang Jaya. Terimah Kasih Tuan YDH ACP Wan Azlan Bin Wan Mamat kerana menjemput aku untuk hadir ke Majlis Hari Raya Aidilftri IPD Subang […]

Bantuan Intern

Khamis, 2 May 2024 - Uncle Kentang telah membantu seorang remaja yang hilang tempat tinggal akibat di pinggirkan oleh adik beradik dari ibu tiri dan di halau dari rumah. Uncle Kentang telah mengambil beliau dan di tempatkan di Rumah RM1 serta menyediakan pekerjaan sementara intern di Pertubuhan Amal Uncle Kentang.

Majlis Sambutan Hari Raya IPD Serdang

Jumaat, 3 May 2024 - Uncle Kentang telah menghadiri Majlis Sambutan Hari Raya IPD Serdang dan sempat berbincang dengan OCPD Tuan ACP AMBALAGAN mengenai isu - isu keselamatan di daerah Serdang dan jenayah rentas sempadan dan juga tatacara pendakwaan yang memerlukan alat alat khas demi pengukuhan bukti.

Majlis perhimpunan sambutan Hari Anggota Bomba Sedunia 2024

Sabtu, 4 May 2024 - Ialah tarikh keramat bagi semua anggota bomba di seluruh dunia dan pastinya, anggota bomba di Malaysia juga meraikan hari tersebut yang disambut pada setiap tahun di seluruh dunia. Dengan Ipoh sebagai lokasi pilihan pada tahun ini, sambutan Hari Bomba Sedunia 2024 terus mengangkat ' Bomba Tonggak Penyelamat Negara' sebagai tema.

Bantuan sewa bilik

Isnin, 6 May 2024 - Uncle Kentang telah menyampaikan bantuan sebanyak RM 500 kepada seorang ibu tunggal untuk bayaran sewa biliknya di Taman Midaĥ Kuala Lumpur.

Durian runtuh dari Uncle Kentang

Isnin, 6 May 2024 - Uncle Kentang telah membantu seorang lelaki Cina denĝan RM 200 sebagai bantuan khas dan bantuan RM 720 untuk bayar duit sewa bìlik dan bantuan katil pesakit untuk isteri beliau yang sakit terlantar di Hospital Kuala Lumpur. Bilik sewa di Kajang dan kita juga memberi perkhidmatan ambulan percumanya .

Sedaya upaya selesaikan isu gelandangan

Isnin, 6 May 2024 - Uncle Kentang berusaha menyelesaikan masalah gelandangan di Taman Midah, Kuala Lumpur. UK telah menghubungi Timbalan Ketua Pengarah JKM dan Pengarah JKM Malaysia untuk perancangan dan tindakan lanjut agar gelandangan ini tidak lagi mèncederakan diri secara berjemur dalam panas untuk meraih simpati untuk mengemis. Gelandangan di bantu kerana di syaki menerima […]

Bantuan untuk adik & abang.

Selasa, 7 May 2024 - Uncle Kentang & team telah membantu 2 adik beradik di Lembah Maju Jaya Ampang dengan makanan asas dan bantuan persekolahan sebanyak RM300.

Pack makanan untuk adik.

Selasa, 7 May 2024 - Bantuan bernilain RM300 telah diserahkan untuk keluarga di Taman Maluri yang putus makanan. Uncle Kentang juga turut menyediakan pack makanan untuk kegunaan harian mereka.

Bantuan untuk wanita berusia 76 tahun

Selasa, 7 May 2024 - Uncle Kentang telah memberi bantuan kepada seorang wanita berusia 76 tahun yang menanggung seorang anak berumur 54 tahun. UK diberitahu bahawa anaknya menghidap penyakit. Kedua dua nya tak mampu mencari nafkah dan bergantung kepada public sepenuh nya untuk kehidupan harian. Bantuan asas makanan telah di beri.

” Kita tanggung sepenuhya “

10 May 2024, Jumaat - Uncle Kentang telah membantu  menguruskan pengebumian untuk arwah Jemilah. Suami nya Firdaus Lim tiada kemampuan untuk bayar kos pengebumian. Kita tanggung sepenuhya. Dan kita juga telah bayar hutang sewa rumah sebanyak RM1600 kerana duit telah di habiskan untuk berubat. Arwah meninggalkan seorang anak FORM 4

” Keluarga memohon bantuan “

11 May 2024, Sabtu - Uncle Kentang telah membantu jenazah balik ke Pulau Pinang. Keluarga memohon bantuan. Keluarga turut menyumbangkan RM 700 untuk perbelanjaan team kami.

Kan Works & Uncle Kentang

12 MAY 2024, AHAD - Uncle Kentang telah menghadiri majlis sambutan hari Raya Kan Works di Damansara Utama. Jalinan kami adalah untuk bersama membantu pesakit kanser. NGO harus berganding bahu bagi mempermudahkan kerja amal jariah.

Special on Mothers Day

12 May 2024, Ahad - Uncle Kentang telah menyerahkan sejumlah nasi bungkus sempena Mothers Day di Pudu, KL.

Training CPR by Uncle Kentang

Pada 18 May 2024 ini, kami team Uncle Kentang, akan mengadakan latihan CPR untuk orang ramai yang berminat bertempat di 27B, Jalan PU 7/4, Bandar Puchong Utama, 47100 Puchong, Selangor. (Ambulance Office Uncle Kentang). Latihan ini akan bermula pada pukul 9.00AM dan pendaftaran akan dibukan mulai 30 April 2024. Sesiapa yang berminat meyertai latihan CPR […]

‘SOFT LAUNCH IMUNISASI HPV ‘CATCH-UP’ KEPADA MURID PEREMPUAN TINGKATAN 1 HINGGA TINGKATAN 4

SMK PBP1 - Kementerian Kesihatan (KKM) akan memberikan suntikan vaksin papilomavirus manusia (HPV) kepada 719,236 pelajar perempuan terdiri daripada kohort 2021 hingga tahun ini yang masih belum menerima vaksin berkenaan. Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Lukanisman Awang Sauni berkata, kohort berkenaan terjejas ekoran pandemik Covid-19 yang menyebabkan berlaku gangguan bekalan vaksin HPV di peringkat global. "Sehubungan […]