Automotif

Chery Pertonton Lima Model Terkini, Termasuk OMODA 5 dan Siri Tiggo Pro

Chery telah mengadakan sesi pratonton lima model terkininya kepada para media, bakal pengedar dan rakan niaga dalam satu acara yang telah berlangsung semalam.

Lima model tersebut terdiri daripada OMODA 5, Tiggo 4 Pro, Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro dan Tiggo 8 Pro PHEV. Acara dua hari tersebut menyaksikan lebih 100 peserta menjadi rakyat Malaysia pertama merasai sendiri model terbaharu Chery.

Menurut Pengarah Negara Chery Malaysia, En Leo Chen, acara ini signifikan kerana ia acara fizikal pertama Chery di negara ini di bawah pasukan baharu, penampilan rasmi pertama model generasi semasa Chery di Malaysia dan penampilan sulung Tiggo 8 Pro PHEV (kenderaan elektrik hibrid plug-in) di Asia Tenggara.

Tambah beliau, pratonton ini akan mengukuhkan penyelidikan pasaran yang telah dilakukan setakat ini dengan membenarkan mereka mengumpulkan maklum balas pengguna yang menyeluruh melalui tinjauan.

OMODA 5 telah menarik perhatian ramai rakyat Malaysia kerana bahasa reka bentuk ‘Art in Motion’ yang futuristik dan teknologi pintarnya, termasuk Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) dan skrin berkembar yang luas.

Ahli terbesar siri Tiggo Pro, iaitu Tiggo 8 Pro, disasarkan kepada para usahawan dan profesional melalui gabungan teknologi, sentuhan premium serta versatiliti tujuh tempat duduk.

Tiggo 7 Pro menawarkan keseimbangan antara gaya bandar dan ciri mewah, termasuk tiga skrin berdefinisi tinggi yang penuh dengan teknologi terkini, manakala Tiggo 4 Pro menyasarkan golongan muda dengan gabungan unik teknologi dan keselesaan.

Tiggo 8 Pro PHEV pula menampilkan kombinasi enjin petrol dan Dedicated Hybrid Transmission (DHT) yang menggunakan dua motor elektrik untuk menghasilkan sembilan mod operasi termasuk operasi series dan parallel, pertama seumpamanya di kalangan jenama China.

Tambah Chen, pihaknya mengucapkan terima kasih atas sokongan padu semua pihak terhadap acara pratonton ini dan akan terus berusaha untuk membawa jenama Chery ke peringkat seterusnya di Malaysia.

Sumber
Sumber Berita : funtasticko.netSumber Gambar : Google Image
Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button