Automotif

Mengenali Pengenalan GWM Ora 07 di Pasaran Malaysia

GWM Motors (GWM) telah secara rasminya melancarkan Ora 07 di Malaysia, sebuah langkah yang dinantikan dengan penuh keterujaan selepas jeda yang panjang sejak kemunculan Ora Good Cat tahun lalu. Ini telah mendapat sambutan hangat oleh ramai peminat, dengan GWM kini mula menerima pesanan untuk kenderaan elektrik (EV) yang bergaya, bertenaga, dan mesra alam ini, dengan matlamat untuk membuat capaian yang signifikan dalam pasaran Malaysia.

Pelancaran dan Ketersediaan

Ora 07, juga dikenali sebagai Lighting Cat, memasuki arena sedan elektrik, bersedia untuk bersaing dengan nama-nama yang sudah mapan seperti BYD Seal. Dengan pesanan kini dibuka dan pelancaran sudah disambut baik, GWM bertekad untuk memperluas tawaran EV mereka di Malaysia.

GWM Malaysia telah mengumumkan harga untuk koupe elektrik mereka, dengan Long Range Ultra dijual pada RM169,800 dan RM189,800 untuk varian Performance yang teratas. Pemilik pertama 500 GWM Ora juga akan menerima pemuat dinding rumah percuma dan waranti tambahan 2 tahun (8 tahun atau 180,000 km) di atas pakej waranti biasa.

Prestasi dan Spesifikasi

Ora 07 boleh didapati dalam dua variasi: Long Range dan Performance. Versi Long Range dilengkapi dengan motor tunggal berkuasa 204 PS dan 340 Nm tork, dikuasakan oleh bateri 83.5 kWh, membolehkan jarak hingga 640 km. Varian Performance menampilkan tetap AWD dual-motor, menghasilkan 408 PS dan 680 Nm, mampu memecut dari 0-100 km/j dalam 4.3 saat, dan menawarkan jarak hingga 550 km. Kedua-duanya menyokong cas cepat DC 88kW mengambil masa kira-kira 32 minit untuk pergi dari 30-80%. Cas AC maksimum adalah 11kW.

Reka Bentuk dan Ciri-ciri

Ora 07 memperlihatkan badan aerodinamik yang lancar, lampu depan LED bulat, tingkap tanpa bingkai, pemegang pintu boleh ditarik masuk, dan siling gaya koupe, mencampurkan daya tarikan retro dengan daya tarikan masa depan. Tersedia dalam Crystal Purple, Amethyst Gray, dan Jade White, reka bentuknya menarik perbandingan dengan Porsche Panamera, menampilkan grille tertutup dan lampu hadapan berbentuk ova yang khas. Terdapat juga cermin atap panoramik 1.7m² dan spoiler belakang elektrik untuk memberi sentuhan keanggunan pada Ora 07.

Keselamatan adalah Utama

GWM menekankan keselamatan Ora 07, yang telah lulus ujian putaran EV yang intensif pertama di China dan ujian perlanggaran persimpangan, dilengkapi dengan rangkaian lengkap ciri keselamatan termasuk kamera 360 darjah dan kawalan pelayaran penyesuaian.

Kemudahan Dalaman

Dalaman adalah gabungan mewah dan teknologi, menampilkan kokpit seperti supercar dengan paparan instrumen 10.25-inci dan sistem hiburan infotainment 12.3-inci yang sesuai dengan Android Auto dan Apple CarPlay, paparan kepala atas, pencahayaan ambien, sistem bunyi 11 pembesar suara, dan penghawa dingin automatik. Penumpang hadapan boleh menikmati tempat duduk urut ergonomik, memastikan keselesaan dan kebolehubungan.

Dengan gabungan prestasi tinggi, gaya elegan, dan teknologi canggih, GWM Ora 07 bersedia memberi impak yang ketara pada pasaran kenderaan elektrik yang berkembang pesat di Malaysia. GWM Malaysia telah menyertakan pakej waranti yang besar untuk semua GWM Ora 07, menawarkan waranti kenderaan sehingga 6 tahun atau 150,000 km serta waranti 8 tahun dengan liputan sehingga 180,000 km untuk bateri kuasa, motor elektrik dan unit kawalan motor elektrik, mana-mana yang terlebih dahulu. Ada juga perlindungan di mana pemilik memiliki waranti karat dan kakisan kereta selama 12 tahun serta penggantian bateri satu-satu, dengan syarat bahawa Muatan Keadaan Bateri jatuh di bawah 70%.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button