Berita

Uncle Kentang Anjur Kempen Asnaf Berbuka Puasa

Fasa ketiga Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) berlanjutan sehingga 28 April 2020 namun, bulan Ramadhan bakal tiba tidak lama lagi.

Sepanjang PKPD ini bermula, aktivis masyarakat, Kuan Chee Heng (Uncle Kentang) tidak henti-henti memberikan bantuan makanan kepada masyarat Puchong dan sekitar yang terjejas pendapatan tanpa mengira bangsa atau agama.

Kempen Asnaf Berbuka Puasa merupakan satu usaha murni bagi membantu mereka yang tidak berkemampuan bagi menghadapi bulan puasa yang bakal menjelang.

Uncle Kentang dengan kerjasama Restoran Chef Gemok, Bandar Bukit Puchong bersetuju untuk menyediakan juadah berbuka kepada golongan asnaf di sini.

Menurut Uncle Kentang, beliau menyasarkan 5,000 penyumbang bagi menjayakan kempen tersebut malah juadah berbuka sepanjang bulan puasa juga adalah berubah-ubah.

Beberapa golongan asnaf telah dikenal pasti di kawasan Puchong dan urusan penghantaran juadah berbuka akan diuruskan oleh Uncle Kentang.

Uncle Kentang turut menyeru kepada semua lapisan masyarat untuk sama-sama membantu golongan asnaf bagi mengharungi bulan puasa pada tahun ini.

Orang ramai boleh menghulurkan sumbangan kepada tabung Kempen Asnaf Berbuka Puasa di www.kentangfund.com bermula dengan kadar RM35/hari bagi satu keluarga.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button