Berita

Berikan Sedekah Untuk Menyelamatkan Nyawa dan Keluarga

Terima kasih atas seruannya yang sangat bermakna ini. Memang benar, bersedekah di bulan Ramadhan adalah satu amalan yang sangat mulia. Saya amat setuju dengan cadangan anda untuk menyumbangkan BP monitor dan glucometer kepada klinik kesihatan setempat.

Adalah sangat penting bagi masyarakat kita, terutamanya golongan B40 yang mungkin tidak mampu membeli alat-alat ini sendiri. Dengan adanya alat-alat ini di klinik kesihatan, ia dapat membantu individu untuk mengawal dan menguruskan tekanan darah dan kadar gula dalam darah mereka dengan lebih efektif, dan pada masa yang sama, mencegah komplikasi yang lebih serius seperti strok dan penyakit kencing manis.

Saya akan menggalakkan komuniti Muslimin dan Muslimat di sekitar saya untuk memberi sumbangan dalam bentuk alat-alat tersebut. Adalah penting untuk menyelaraskan sedekah kita dengan keperluan yang sebenar, dan dengan mendapatkan senarai nama pesakit asnaf dari klinik kesihatan, kita dapat memastikan sumbangan kita sampai kepada mereka yang memerlukannya dengan segera.

Terima kasih sekali lagi atas seruan dan usaha baik ini, Uncle Kentang. Semoga usaha ini mendapat keberkatan dan membawa manfaat kepada mereka yang memerlukan.

Salam Ramadhan yang mulia,

Uncle Kentang.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button