Berita

Kenangan Dari Sifar Kepada Wira

Seorang gadis Cina berusia 17 tahun kehilangan kedua ibu bapanya. Dia tinggal bersama bapa saudara yang menganiayanya secara seksual. Tiada jalan untuk melarikan diri, dia mengambil keputusan untuk mengakhiri hidupnya dengan berbaring di atas landasan kereta api berhampiran Petaling Jaya.

Seorang lelaki Melayu yang sedang melakukan kerja-kerja kabel pada waktu malam ternampak dia dan segera menariknya jauh dari landasan kereta api lalu menghubungi saya. Saya segera ke lokasi untuk membantu dan berjaya membawanya ke dalam ambulans kami untuk rawatan.

Dia terselamat dari detik itu dan trauma tersebut setelah saya menempatkannya bersama pasangan suami isteri yang menjaga dirinya. Dia mengubah fikiran untuk mengakhiri perjalanan hidupnya dan kemudian memberitahu saya bahawa dia ingin menjadi seorang jururawat dan juga ingin menyelamatkan nyawa orang lain.

Ini adalah platform yang baik untuk anda berbuat kebaikan. Jangan sia-siakan hidup anda. Jadilah wira dan selamatkan nyawa bersama kami. Hubungi kami di 018-2683999. Kami menawarkan percubaan 7 HARI DALAM AMBULANS.

Ia pasti akan mengubah perspektif hidup anda.

Gambar ilustrasi










Lagi paparan

Artikel berkaitan

Back to top button