Berita

Firdaus Wong Sumbang 200 Kampit Beras Dan Makanan Asas

Sebanyak 200 kampit beras sumbangan pendakwah bebas, Firdaus Wong telah dihantar ke kediaman aktivis masyarakat, Kuan Chee Heng (Uncle Kentang) bagi membantu keluarga asnaf di Puchong.

Beras tersebut dihantar setelah satu hantaran di facebook milik Uncle Kentang yang memerlukan 200 kampit beras bagi golongan asnaf.

Selain beras, Firdaus turut menyumbangkan 200 bungkusan makanan kering seperti gula, tepung, biskut, sardin dan lain-lain barangan makanan asas.

Uncle Kentang telah mengagihkan sebanyak 70 kampit beras kepada gorobok rezeki untuk Sekolah Menengah Kebangsaan Pusat Bandar Puchong 1 (SMKPBP1) bagi membantu keluarga pelajar yang kurang berkemampuan.

Keluarga asnaf di Program Perumahan Rakyat (PPR) Bukit Jalil turut dibantu dengan mengagihkan sebanyak 30 kampit beras dan 30 bungkusan makanan asas kepada mereka, semalam.

Manakala 10 kampit beras dan 10 bungkusan makanan asas diagihkan kepada pendakwah bebas, Ustaz Muhamad Firdaus atau lebih dikenali dengan panggilan Ustaz Rock untuk disumbangkan kepada 10 keluarga asnaf di Rawang.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button