Berita

1000 Kampit Beras dan Barang Makanan Bantu Ringankan Beban Asnaf Sambut Ramadhan 2021

Asnaf di Puchong boleh menghembuskan nafas lega apabila Uncle Kentang bersama-sama penyumbang mengagihkan 1000 kampit beras dan barang makanan kepada mereka yang memerlukan.

Agihan bermula pada 14 April itu mendapat sambutan dari kalangan penduduk setempat sekaligus meringankan beban mereka yang terjejas punca pendapatan.

Meskipun hujan lebat ketika agihan dilakukan namun, Uncle Kentang telah memudahkan urusan mereka yang tidak dapat hadir dengan mengagihkan beras melalui masjid, surau, ketua-ketua blok agar beras tersebut sampai kepada kumpulan yang disasarkan.

Sumbangan daripada orang ramai juga berterusan apabila beberapa set telur ayam, sardin, minyak masak, kurma dan air kotak telah diterima dan kemudiannya diagihkan bersama pek nasi berlauk untuk berbuka.

Rata-rata penerima berasa gembira dengan bantuan yang diterima serta berterima kasih kepada rakyat Malaysia yang pemurah.

Sekiranya ada individu atau syarikat korporat ingin menyalurkan sumbangan dan bantuan anda boleh terus menghantar barangan tersebut di khemah urus setia di alamat 27, Jalan PU 7/4, Puchong Utama, 47140 Puchong, Selangor.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button