Automotif

Chery Omoda 5: Sah Tiba Di Malaysia Sebelum Dijual Di China, Kita Akan Dapat Model Paling Baharu!

Chery telah melakukan sesuatu yang tidak banyak pengeluar kereta China lakukan – dengan mengesahkan bahawa Chery Omoda 5 serba baru akan dieksport ke banyak pasaran luar negara, termasuk Malaysia, sebelum SUV itu mula dijual di pasaran asalnya, China.

Pengeluaran model itu telah bermula di China dan sumber kami mendedahkan bahawa Omoda 5 akan mula dijual di China pada Q2 2022, walaupun harga masih belum disahkan.

Terdahulu, pengeluar yang berpangkalan di Anhui mengesahkan bahawa Omoda 5 akan dieksport ke beberapa pasaran pemanduan kiri dan kanan.

Dalam siaran akhbar sebelum ini, negara eksport yang disebut Chery hanya termasuk Rusia, Eropah, Australia dan Malaysia.

Baru-baru ini, Chery menyiarkan imej acah ini di halaman media sosial mereka, meminta pengguna meneka ke negara mana Omoda 5 akan dieksport. Daripada foto teaser, nampaknya Omoda 5 akan menjadi model global, kerana ia akan dieksport ke negara seperti Myanmar, Vietnam, Ukraine, Thailand, Indonesia, Afrika Selatan, Brazil, dan juga Costa Rica.

Kehadiran anak patung matryoshka dan piza membayangkan bahawa Omoda 5 juga akan tiba ke Rusia dan Itali.

Sebagai penyegar ringkas, Chery Omoda 5 ialah subkompak (segmen B/C-segmen) akan datang yang menyasarkan saingan terkenal seperti Honda HR-V dan Toyota Corolla Cross.

Chery Omoda 5 dijangka tiba selepas pengenalan barisan Tiggo, dimana ia dijangka tiba di Malaysia pada Q3 2022.

Sumber
Sumber Berita : wapcar
Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button