Berita

Uncle Kentang Terima Pingat Kesatria Mangku Negara

IA ADALAH PINGAT UNTUK SEMUA HATI YANG BAIK DAN BERBUAT BAIK. BERSAMA KITA MAMPU MENJADIKAN MALAYSIA LEBIH BAIK. SEKIRANYA KITA BOLEH MEMBERI SENYUMAN, KENAPA PERLU BERMURAM? MARILAH BERSAMA WUJUDKAN MASYARAKAT YANG BAIK.

Perkara terbaik yang berlaku pada saya hari ini adalah dengan menerima pingat Kesatria Mangku Negara bukan kerana saya didalam perkhidmatan kerajaan, bukan juga artis, bukan juga ahli politik yang disyorkan oleh parti politik, tetapi kerana DYMM Yang Di Pertuan Agong secara peribadi memberitahu pegawainya bahawa beliau mahu berikan saya pingat untuk kerja-kerja kami yang dilakukan untuk orang ramai.

Saya telah dipanggil (titah) ke Istana Negara oleh Datuk Paduka Maharaja Lela Datuk Azuan Effendy bin Zairakithnaini untuk majlis santapan bersama DYMM Tuanku dan saya dititahkan oleh Datuk Azuan DYMM Tuanku akan mengurniakan pingat kepada saya untuk semua kerja yang kami lakukan bersama.

Saya terharu dengan penghargaan terhadap apa yang DYMM Tuanku telah secara peribadi mengambil berat terhadap karya kami dan mengiktirafnya.

Kepada anda yang budiman di luar sana, pastinya anda tidak memerlukan orang atau sesiapa pun untuk mengesyorkan anda untuk pingat, Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Di Pertuan Agong dan Seri Paduka Baginda Permaisuri amat prihatin kepada rakyat dan pastinya akan perkenan untuk memberikan penghargaan kepada para pemurah.

Pihak istana akan sentiasa menyayangi golongan yang kurang bernasib baik dan kurang bernasib baik dan pastinya mengalu-alukan orang yang baik hati untuk Malaysia yang lebih baik.

Saya dedikasikan pingat ini kepada semua orang yang berbuat baik dan hati budi yang sentiasa menyokong perjuangan kami untuk membantu mereka yang kurang bernasib baik.

Menjunjung Kasih Tuanku. Dirgahayu Tuanku. Daulat Tuanku.

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button