Sukan

UKFA Buka Pendaftaran Baharu Sesi 2022

Setelah lebih 1 tahun Uncle Kentang Football Academy (UKFA) berehat akibat Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) oleh kerajaan kini, anak-anak di Puchong dan sekitar boleh menjalani latihan bola sepak semula di sini.

Menurut ketua jurulatih UKFA, Albert Chung, beliau mengalu-alukan anak-anak di Puchong dan sekitar untuk sertai latihan bola sepak yang inklusif dan percuma bagi meningkatkan prestasi serta kualiti permainan mereka.

Albert Chung

“Latihan pertama pada tahun ini bermula pada 7 februari 2022 dan mereka yang mempunyai anak berusia 8 tahun sehingga 16 tahun layak untuk sertai latihan UKFA di Padang Awam Puchong Indah.

“Kami hanya perlukan komitmen daripada pemain serta kesungguhan yang tinggi agar mereka dapat menyerap ilmu bola sepak di sini.” katanya.

Tambah Albert, anak-anak tidak perlu risau sekiranya tiada bakat bermain bola sepak kerana ianya boleh digilap jika mereka ada disiplin yang tinggi.

UKFA juga akan mematuhi kesemua SOP kesihatan yang telah ditetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia serta Kementerian Belia dan Sukan sepanjang latihan berlangsung.

Jaduan latihan telah ditetapkan setiap hari isnin bermula jam 5.00 petang sehingga 6.30 petang di Padang Awam Puchong Indah.

Sekiranya berminat sila hubungi pusat panggilan setempat Uncle Kentang di talian 0380656666.

Pendaftaran secara on-line sila klik jaringan di bawah ini.

Pendaftaran UKFA

Lagi paparan

Artikel berkaitan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button